PLJUSAK U OVA TRI DELA SRBIJE: Danas znatno toplije, evo kada sledi NEVREME, zbog jedne pojave na snazi meteoalarm
Pljusak, Foto: Beta / Dragan Gojić

vremenska prognoza

PLJUSAK U OVA TRI DELA SRBIJE: Danas znatno toplije, evo kada sledi NEVREME, zbog jedne pojave na snazi meteoalarm

Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar

Objavljeno:

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti pretežno sunčano uz promenljivu oblačnost i toplije, samo se posle podne i uveče na zapadu, jugozapadu i jugu zemlje mestimično očekuju kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području umeren i jak, na jugu Banata kratkotrajno sa olujnim udarima. Jutarnja temperatura od 9 do 15, najviša od 24 do 28 stepeni Celzijusovih.

Delimična stabilizacija

Kako je RHMZ objavio u najavi vremena tokom vikenda i početkom sledeće sedmice očekuje se delimična stabilizacija vremena

- U većini mesta biće suvo uz duže sunčane intervale, osim na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije, gde će biti promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. U košavskom području ponovo će duvati umeren i jak jugoistočni vetar - kažu iz RHMZ

U zapadnoj, jugozapadnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM danas je na snazi žuti meteoalarm zbog grmljavine, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Vreme u Beogradu i narednih dana

U Beogradu danas pretežno sunčano i toplije. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura oko 15, dnevna oko 27 stepeni Celzijusovih.

U Srbiji će sledećih sedam dana biti toplo sa dužim sunčanim intervalima. U nedelju se, uz promenljivu oblačnost na zapadu i jugu, a sredinom sedmice ponegde i u ostalim predelima, očekuju kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

U nedelju će u košavskom području duvati umeren i jak, a na jugu Banata kratkotrajno i olujni istočni i jugoistočni vetar.

U toku jutra po kotlinama i dolinama reka, kao i po visoravnima jugozapadne Srbije, magla će smanjivati vidljivost na 200 do 600 m, lokalno i na manje od 100 m.

Bonus video:

02:28

METEOROLOG AMATER PROGNOZIRA VREME ZA PRAZNIKE! Ristić: Nećemo još dugo imati ovakve letnje temperature, BIĆE DOSTA PLJUSKOVA

(Espreso/Blic/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.